Om Rune

Rune Klan (f. 1976) – Stand Up & Tryl

Rune Klan, startede med at trylle og underholde i 1987, og er i dag et af de største navne i internationale magikerkredse. Han har bl.a. leveret tricks til verdensmesteren i trylleri. Han mestrer det til fingerspidserne.

Glem alt om den klassiske tryllekunstner med stav og høj hat, når Rune Klan går på!

Rune Klan optræder ikke for at rede verden, men for at underholde. Dog har han sin egen lille mission: At gøre op med myten om tryllekunstneren, som den der blot hiver kaniner op af hatten og saver duer over iklædt bedemandstøj.

Missionen tog først rigtig fart for Rune, da han i 1999 fik smag for stand up og gjorde det til en fast del af sit show univers. Og han var heldigvis udstyret med ”funny bones”, som det hedder indenfor comedy genren. Derfor gik det i starten henover hovedet på mange, hvilke tricks og kunster han hev op af lommen til dem, fordi de lå flade af grin. Folk ænsede ganske enkelt ikke hvor mange tøjdyr, blomster og pølser der uforklarligt, skiftevis forsvandt og dukkede op i hans show.

I dag er Runes lille ’hemmelighed’ blevet offentlig og han har fundet den helt perfekte balance mellem de to stilarter. Oplevelsen af Rune Klan er dog ikke blevet mindre uforklarlig med årene. Tværtimod! Det er stadig ’tres mystique’, som franskmændene siger.

Rune Klan er den rigtige løsning til det meste, fordi han er værdsat af de fleste. Ung som ældre. Han mestrer alt fra større gallafester, henover festivaler til arrangementer af mere intim karakter. Både inde og ude.

Rune Klans CV

1976:

Rune Klan fødes på silkeborg sygehus. Flytter umiddelbart efter til mellemøsten (Oman)

1981:

Flytter til Canada

1984:

Flytter hjem til dejlige Danmark

1987:

Begynder at interessere sig for trylleri

1994:

Udgiver tryllevideo til tryllekunstnere ‘three pieces of silver’

1996:

Turnerer rundt i USA og underviser tryllekunstnere

1999:

Optræder for første gang med stand-up på comedy zoo i kbh.

2002:

Turné med ‘Den Ægte Vare’ – dvd solgt i over 70.000 eksemplarer | Stand-up.dk på TV2ZULU

2003:

Close-up trylleshow ‘Stille og roligt’ på bådteateret | DVD ‘Tre-i-en’ – solgt i over 45.000 eks. | Stand-up.dk på TV2ZULU

2004:

TV2 programmet ‘TATAR’ – 10 afsnit i den bedste sendetid | Med på ‘Talegaver til børn 10 år’ DVD udgivelse.

2005:

Turne ‘Stand-up.dk/uk/ok’ m. Geo, Eskelund og Boothby Graffoe (UK) | Close-up trylleshow ‘Forbudt for Børn’ på bådteateret | GYNT’ SKRAKO teater på Betty Nansen Teatret – en af de største teater succeser i 10 år

2006:

Fight Club Camp Kusse på TV2ZULU | ‘GYNT’ Danmarks Turné

2007:

‘Tak For I Aften’ på TV2ZULU | ‘Rune Klan Går Large’ – Danmarks Turné og DVD udgivelse solgt i 50.000 eksemplarer

2008:

‘BIBLEN’ – SKRAKO teater på Nørrebro Teater | ‘Tak For I Aften sæson 2’ på TV2 ZULU

2009:

‘Hokus Fucking Pokus’ – på Kanal 5 | ‘Stroganoff’ – gøglerradio på P3