Håbefuld

Håbefuld er et nedslag i Runes liv og et nedslag i samtiden.

En forestilling som har været tre år undervejs, for Rune gør sig umage og venter tålmodigt på, at inspirationen vokser i ham. Han er blevet far, ægtemand og voksen, og hans kunstneriske udtryk er præget af hans udvikling som menneske. Med forestillingen Barnløs lod han for første gang sin nyvundne ro, sit mod og sin modenhed skinne igennem den barnlige umiddelbarhed, som hans publikum kender ham for.

I sit værksted Trylleborgen på Amager har han på egen hånd og med egne hænder bygget scenografien til Håbefuld. Det er her, han øver sine tricks og finder ro i den publikumstillid, der giver ham plads til at udforske rammerne for scenekunsten.

Fortællingen er blevet omdrejningspunktet for hans forestillinger og i særdeleshed for Håbefuld, der tager udgangspunkt i hans eget møde med faderrollen og oplevelser fra en barndom, hvor samfundets syn på faderrollen var en anden end i dag.

Rune er stadig tryllenørden, der elsker at få folk til at grine med sine vanvittige påfund. For ham er det vigtigste ikke, at publikum husker, hvad han siger – men det ligger ham på sinde, at de husker, hvordan han får dem til at føle.

Med Håbefuld tager Rune et skridt tættere på scenekunsten